Vara. Îngrijirea plantelor verzi

Vara aduce cu sine mult soare, zile mai lungi și nopți mai călduroase. Simți schimbările cum se joacă cu mintea și corpul tău. Asemenea ție, plantele au câteva nevoi pentru a se adapta acestor schimbări și pentru a se bucura pe-ndelete de zilele de vară. De ce au nevoie prietenii noștri verzi în plin sezon de vară? Un ritual! Crează-le plantelor tale un ritual de vară cu ajutorul acestui botanical pick-me-up ghid de îngrijire.

Hidratare. Simți nevoia de a bea mai des apă în zilele de vară? Și plantele tale simt această nevoie pe care o poți observa și cu ochiul liber când frunzele lor sunt ofilite sau răsucite. Poți evita evaporarea apei și arderea frunzelor prin a le uda dimineața sau seara devreme, când temperatura este mai scăzută și razele soarelui nu sunt atât de puternice.

Mediu confortabil, stabil. Plantele de interior au nevoie de un mediu cald și cu o umiditate cât mai ridicată. Dacă nu ai un umidificator, poți crește umiditatea prielnică prin a adăuga pietre de decor pe suprafața solului sau prin a le pulveriza frunzele cu apă filtrată la cel puțin, doua zile. Le poți grupa sau le poți muta în bucătărie sau baie, unde, umiditatea este oricum mai ridicată.

Lumină. Vara soarele este puternic și plantele ar aprecia dacă le-ai găsi un loc ferit de razele directe ale soarelui. Nu îți dai seama dacă lumina care ajunge la plantele tale este prea puternică pentru ele? Pune-ți mâna în bătaia soarelui -dacă pentru tine este prea fierbinte, cu siguranță și pentru plantele tale este. Nu uita să le rotești, o dată pe săptămână, pentru ca fiecare parte a lor să primească în mod egal expunere la soare.

Curățare. Taie frunzele uscate, curăță suprafața solului și încântă-le cu o bine meritată baie pentru a elimina praful depus pe frunze. Aceste lucruri mici îți protejează plantele și casa de potențiali dăunători.

Fertilizare. Dacă în primăvară nu ai reușit să le oferi plantelor tale noi nutrienți, vara este, de asemenea, o perioadă bună pentru a face asta. Cei mai importanți nutrienți de care plantele de interior au nevoie este azotul, fosforul și potasiul. Poți căuta un îngrășământ cu un raport 10 (azot) – 15 (fosfor) – 10 (potasiu) pentru ca plantele tale să primească ce au nevoie cu adevărat. Poți alege un îngrășământ solid, de tipul batoanelor pentru o fertilizare treptată (aproximativ 3 luni) sau pentru un îngrășământ lichid (cu recomandarea de a folosi cantitatea specificată pe ambalaj, la jumătate). Nu uita că îngrășămintele sunt ca vitaminele, nu pot înlocui hrana.

P.S. Suculentele și cactușii sunt excepția de la regulă. Iubesc soarele, mediul uscat și secetos. Iubesc vara și nu trebuie să le creezi un astfel de ritual.

Să fie asta cea mai faină vară a ta și a plantelor tale.

Lectură cu folos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *